29 Ocak 2010 Cuma

ŞEKER KIZ KENDİ

Bu şeker kız kendi, ismini hak edecek kadar şeker midir bilmem.
Ben bu şeker olayından biraz kıllanıyorum açıkcası,
Çoook şeker kızlar tanıdım zira hepsi de ya eridiler ya bi yere yapışıp kaldılar ya da sineklendiler..
Ama bir tanesini yakından izleme, tahammül ve teneffüs etme şansım oldu ki her gün parça parça kendini nasıl yiyip tükettiğini gördüm : )) gözlerim dolarak ve o duygu selinde sümüğüm akarak…

Kendi mükemmel bir iş gününe daha başlamıştı. Hoplaya zıplaya servise doğru yürüdü. Bakkala çakkala herkese kısık gözlerle gülümsedi sevdi herkesi bağrına bastı..Herkes onun her şeyiydi..

Servisi gelmişti, normalde çoğu insan için sorun olabilecek bi şey oldu, tek boş yer en anlaşamadığı kişinin yanıydı, baktı düşündü (kimseye belli etmemeliydi.) oturdu kısık gülümsedi canı ciğeriydi ilgilendi onunla sorular sordu “hastaneye gittinmi canım senin oğlan nası canım aaaa tabi hoş karşılamak gerek cocuk daha, çocuğa şöyle davranmalı yok böyle davranmalı koca şöyle olmalı böyle olur fazla yüz verme canım” gibi tek taraflı bi konuşmaya kendini kaptırdı ve işte gidiyordu ama bakar mısınız o kadar şekerdi ki kötü bi niyeti kesinlikle olamazdı zaten o herkesin iyiliğini isterdi (oh rahatlamıştı ama altta kalırmıydı hiç hayır hayatta altta kalamazdı)ama napsındı işte şekermi şeker tatlımı tatlı kendiydi kendisi.

İnanıyordu kendine iyiydi iyi olmak çok güzeldi insanlar neden neden böylelerdi.
Bir gün o kadar üzüldü ki kişisel iletisine kendini tutamayıp “iyilik yap denize at balık bilmezse haluk bilir” bile yazmıştı yazmasına ama (haluk kim bilmiyordu işte balık bilmiyor haluk sen biraz anlat diyemiyordu gidip) onu yine kırmışlardı. Başına hep kötü şeyler gelmişti bu kadar tatlı olmak onun suçu muydu canıııım…

Ona zarar verenlere iyiliği anlatmak öğretmek için başka bir ileti aradı Kendi kendine : ))
Geçen seferki nedense işe yaramamıştı sanki???
• “aba vakti aba alan, yaba vakti yaba alan yanılmamış”
• “oduncunun gözü omçada, dilencinin gözü çömçeden”
• “var varmı pulum herkes kulun; yoksa yokmu pulun dardır yolun (paran varsa cümle alem kulun paran yoksa tımarrane yolun”
Yazdı ağladı yazdı ağladı ağladı….
İşte o gün ŞEKER KIZ KENDİ kendi kendini yedi bitirdi : )))))

3 yorum:

a.c dedi ki...

var böyle kendiler:))

Hilal dedi ki...

hehe
bence kendini yemek yerine yanında oturanı yeseydi..
kendiyle derdi ne kendinin:P

Nukima dedi ki...

Kendinin derdi kendinden başka herkes ama napcaksın işte :)))

Yorum Gönder